Discovering Adventure

Discovering Adventure is opgericht door Rogier Ybema vanuit zijn stichting Nederlandse Hart Expeditie 2007.

Deze stichting werd in het leven geroepen voor een uniek project. Het organiseren van een expeditie naar de hoogste berg van Zuid Amerika, de 6962 hoge Aconcagua in Argentinië. Het bijzondere aan de expeditie waren de deelnemers. 10 hartpatiënten moesten aantonen dat je ondanks je hartproblemen nog steeds een fysiek en gezond leven kan en juist moet hebben. Samen met Jimte Poelman en René de Bos (eerste Nederlander op Mount Everest) werd het stichtingsbestuur gevormd en werden de plannen verder uitgewerkt. Na 1,5 jaar hard werken was een bijzondere groep mensen bij elkaar met één zelfde doel. Aan het team werden onder andere een sportarts, fysiotherapeut, cardioloog en cardioloog in opleiding toegevoegd die met onderzoeken voor en tijdens de expeditie hebben aangetoond dat hartpatiënten nog steeds tot mooie fysieke prestatie in staat zijn.

Een zeer geslaagd traject wat ter herinnering is vastgelegd in een bijzonder fotoboek. Maar het idee om outdoor activiteiten te gebruiken om mensen uit hun comfort zone te trekken en mensen daarmee te bewegen grenzen te verleggen mocht niet stoppen na de expeditie. De stichting werd opgeheven en Discovering Adventure werd gestart. In de loop van de jaren is het aanbod verder uitgebreid met watersport en wintersport.

Inmiddels werkt Discovering Adventure samen met verschillende partners in de reisbranche, organisatiebureau’s voor congressen en skileraren en berggidsen.

REVO goggles en zonnebrillen is er trots op dat Discovering Adventure gekozen heeft voor REVO als Eyewear partner, voor het scherpste zicht onder alle omstandigheden.

 

 

Login