Skûtsje Gerben van Manen

Het  SKS skûtsjesilen is opgericht in 1945. Skûtsjes werden vroeger gebruikt voor de vachtvaart in met name Friesland. Sinds de oprichting van het SKS skûtsjesilen is het skûtsje van Heerenveen de ‘Gerben van Manen’ met 17 kampioenschappen recordhouder.

Het wedstrijdzeilen met een schip van meer dan 100 jaar oud en 19,50 meter lang is een enorme kick! De snelheden die worden behaald met zulke oude schepen is echt fantastisch en dit met een team van 14 man die allemaal hun eigen taak hebben om het schip zo optimaal mogelijk te laten zeilen.

2 jaar geleden zijn we met ons huidige team gestart om onze droom te verwezenlijken, namelijk kampioen worden. 2017 en 2018 waren 2 mooie jaren voor ons met een 2e plek als resultaat.

Onze complete bemanning wordt gesponsord door Revo Sunglasses, onze ervaring met Revo is fantastisch, vooral de Blue water lens is voor ons als zeilers een fantastisch product, de ‘rust’ die deze lens geeft maakt voor ons op het water het verschil!

Vanaf 27 juli 2019 staat heel Friesland weer 2 weken lang op z’n kop vanwege het SKS skûtsjesilen, we hopen als ‘Heerenveen’ hier weer hoge ogen te gaan gooien.

Check ook : www.gerben-van-manen.nl

Login